Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά


  • 2 μεγάλες φέτες καρπούζι
  • 16 κεράσια
  • 4 βερίκοκα
  • 1/2 πεπόνι
  • 4 σύκα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κουαντρό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη


1. Με το ειδικό εργαλείο (παριζιέν) βγάζουμε μπαλίτσες από τη σάρκα του πεπονιού και του καρπουζιού. Τις τοποθετούμε αμφότερες σε βαθύ μπολ.
2. Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
3. Πλένουμε και κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ραντίζουμε με το κουαντρό και ανακατεύουμε απαλά τα φρούτα.
4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ ή σε ψηλά ποτήρια του μαρτίνι.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου