Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κέικ βανίλιας με Oreo σερβιρισμένo με γλάσο και Oreo


Για 2 φόρμες
(22 εκατοστών Χ 10 εκατοστών και ύψος 7 εκατοστά)

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γραμμάρια βούτυρο
260 ml γάλα
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη (240 γραμμάρια)
4 αυγά
16 μπισκότα Oreo κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Για το γλάσο

250 γραμμάρια Philadelphia
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
6 μπισκότα Oreo κομμένα στα 4  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 185Ο C. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύετε με το σύρμα την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Καλό είναι το βούτυρο να το έχετε βγάλει από πριν έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας και μετά προσθέτετε την βανίλια. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και ρίχνετε στη ζύμη το γάλα και το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και αναμειγνύετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Τέλος προσθέτετε τα 16 Oreo τα οποία έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε καλά δύο φόρμες για κέικ και προσθέτετε το μείγμα μέσα σε αυτές μέχρι την μέση και ένα δάχτυλο πιο πάνω. Στην συνέχεια ψήνετε για 40-45 λεπτά και ελέγχετε με την άκρη ενός μικρού μαχαιριού εάν τα κέικ είναι έτοιμα. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και στην συνέχεια ανακατεύετε το Philadelphia μαζί με την άχνη ζάχαρη και φτιάχνεται το γλάσο. Προσθέτετε το γλάσο με σακούλα ζαχαροπλαστικής πάνω στο κέικ και από πάνω τα 6 μπισκότα Oreo κομμένα στα 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου