Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σανγκρια με βερμούτ και αγγούρι


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές για γαρνιτούρα
1 αγγουράκι, σε λεπτές φέτες για γαρνιτούρα
1 φιάλη (750 ml) ξηρό βερμούτ
30 γραμμάρια μπλε ή πορτοκαλί  λικέρ curacao
30 γραμμάρια σιρόπι  ζάχαρης
30 γραμμάρια χυμό λεμονιού
60 γραμμάρια ξηρό τζιν
2 φλιτζάνια κρύο ανθρακούχο νερό
15 γραμμάρια λικέρ Maraschino (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κανάτα ανακατέψτε τις φέτες λεμονιού, φέτες αγγούρι, και το βερμούτ. Ανακατεύουμε απαλά, στη συνέχεια, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, προσθέστε το curacao,  σιρόπι, το χυμό λεμονιού, τζιν, ανθρακούχο νερό, και το Maraschino λικέρ.

Γεμίστε προσεκτικά την κανάτα με πάγο και ανακατέψτε. Γεμίζετε τα ποτήρια και γαρνίρετε με δυόσμο, φέτες λεμονιού και φέτες αγγουριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου