Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Φτιάξτε ένα δροσερό επιδόρπιο, πανακότα με πορτοκάλι, που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας και θα τους αφήσει με μια γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο!
Υλικά: 500γρ. κρέμα γάλακτος, 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 3 ζελατίνες, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, χυμό από μισό πορτοκάλι και από ένα λεμόνι.
Για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, χυμό από μισό χυμό
και ξύσμα από αυτό.
Εκτέλεση: Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει το μισό νερό. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό και βράζετε για λίγο ακόμα σε
χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει σιρόπι.
Μουλιάζετε για 5 λεπτά τη ζελατίνα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και αρχίζετε να τη βράζετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον χυμό του πορτοκαλιού και του
λεμονιού, καθώς και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
Παίρνετε από το παγωμένο νερό τα φύλλα της ζελατίνας, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε ενώ βράζει η κρέμα γάλακτος για άλλα 5 λεπτά. Την βάζετε σε φορμάκια.
Την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη βάζετε για 4 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Όταν θελήσετε να τη σερβίρετε θα βουτήξετε τα φορμάκια για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Ραντίζετε την πανακότα
με το σιρόπι του πορτοκαλιού και την σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου