Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 ΥΛΙΚΑ:

Θα χρειστούμε , 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτί-μπέρ.Μία χάρτινη συσκευσία των 500ml κρέμα γάλακτος για γλυκά.Μια οικογενειακή, τη μεγάλη συσκευασία γιαούρτι απλό ή ακόμη καλύτερα το γιαούρτι με γεύση μπισκότο.Μαρμελάδα με ό,τι γεύση θέλουμε.Επειδή αυτό το γλυκό, θυμίζει στη γεύση λιγάκι το τσίζ-κέ'ι'κ , του πηγαίνει μια μαρμελάδα με ξινή γεύση,όπως φρούτο φραγκοστάφυλλο μαζί με φράουλα ή τα κόκκινα φρούτα του δάσους μαζί με φράουλα,ή βατόμουρα μαζί με φράουλα.Ένα γυάλινο πυρέξ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι σούπας ή με μία ξύλινη κουτάλα(δεν χρειαζεται μίξερ), όλο το γιαούρτι με τη κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε δίπλα στα σύνεργά μας.Στρώνουμε στο πυρέξ,μερικά μπισκότα, εώς ότου να σκεπαστεί ο πάτος του πυρέξ και αρχίζουμε να αλοίφουμε με τη κρέμα όλα τα μπισκότα.Τοποθετούμε  άλλη μία στρώση μπισκότα κι από πάνω , αλοίφουμε ξανά την κρέμα.Ξαναεπαναλαμβάνουμε με τη τοποθέτηση των μπισκότων και της κρέμας.Δεν πειράζει άν σας περισσέψουν μερικά μπισκοτάκια.Τα τρίβετε απο πάνω μόλις τελειώσετε και την τελευταία δόση της κρέμας.Οι δόσεις είναι τρείς όροφοι μπισκότου καί  τρείς κρέμας.Προσοχή στη κρέμα,αλοίφετε με μέτρο,για να σας φτάσουν αυτές οι αναλογίες.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.Το βάζετε στη συντήρηση του ψυγείου σας ,για περίπου 2 ώρες, εώς ότου παγώσει.Έπειτα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου