Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ

Ποσ.Υλικά συνταγης
3⁄4φλιτζάνι ζαχαρη
2αυγά
1φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1⁄2φλιτζάνια γάλα
2βανίλιες
1⁄2φλιτζάνι βουτυρο
150γρ. καταιφι
3⁄4φλιτζάνι ζαχαρη (για το σιροπι)
1⁄2φλιτζάνι νερό (για το σιροπι)
φλουδα απο λεμονι
3γαρύφαλλα
1ξυλάκι κανελλα
2 1⁄2φλιτζάνια Κρεμα γαλακτος
1κουταλια ζαχαρη

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Βαζετε σε μια κατσαρολα τη ζαχαρη και τα αυγα Προσθετετε το αλευρι και λιγο - λιγο το γαλα Τοποθετειτε στη φωτια την κατσαρολα και ανακατευετε μεχρι να παρει βραση Οταν πηξει αποσυρετε απο την φωτια Προσθετετε την βανιλια Προσθετετε το βουτυρο και ανακατευετε μεχρι να λιωσει Βουτυρωνετε ενα ταψι και στρωνετε το καταιφι, Ψηνετε στους 180 C μεχρι να ροδοκοκκινησει Εν τω μεταξυ βραζετε σε μια αλλη κατσαρολα το νερο και τη ζαχαρη με τα μυρωδικα να φτιαξετε το σιροπι Αφαιρειτε τα μυρωδικα και σιροπιαζετε το καταιφι Στρωνετε την κρεμα απο πανω απο το καταιφι Βαζετε το ταψι στο ψυγειο να κρυωσει Χτυπατε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη να γινει σαντιγυ Απλωνετε την σαντιγυ πανω απο την παγωμενη κρεμα και σερβιρετε




Περισσότερα : Συνταγες - Συνταγη Εκμεκ καταιφι - Syntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου