√ | Ποσ. | Υλικά συνταγης |
---|---|---|
3⁄4 | φλιτζάνι ζαχαρη | |
2 | αυγά | |
1 | φλιτζάνι αλεύρι μαλακό | |
2 1⁄2 | φλιτζάνια γάλα | |
2 | βανίλιες | |
1⁄2 | φλιτζάνι βουτυρο | |
150 | γρ. καταιφι | |
3⁄4 | φλιτζάνι ζαχαρη (για το σιροπι) | |
1⁄2 | φλιτζάνι νερό (για το σιροπι) | |
φλουδα απο λεμονι | ||
3 | γαρύφαλλα | |
1 | ξυλάκι κανελλα | |
2 1⁄2 | φλιτζάνια Κρεμα γαλακτος | |
1 | κουταλια ζαχαρη |
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
Βαζετε σε μια κατσαρολα τη ζαχαρη και τα αυγα Προσθετετε το αλευρι και λιγο - λιγο το γαλα Τοποθετειτε στη φωτια την κατσαρολα και ανακατευετε μεχρι να παρει βραση Οταν πηξει αποσυρετε απο την φωτια Προσθετετε την βανιλια Προσθετετε το βουτυρο και ανακατευετε μεχρι να λιωσει Βουτυρωνετε ενα ταψι και στρωνετε το καταιφι, Ψηνετε στους 180 C μεχρι να ροδοκοκκινησει Εν τω μεταξυ βραζετε σε μια αλλη κατσαρολα το νερο και τη ζαχαρη με τα μυρωδικα να φτιαξετε το σιροπι Αφαιρειτε τα μυρωδικα και σιροπιαζετε το καταιφι Στρωνετε την κρεμα απο πανω απο το καταιφι Βαζετε το ταψι στο ψυγειο να κρυωσει Χτυπατε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη να γινει σαντιγυ Απλωνετε την σαντιγυ πανω απο την παγωμενη κρεμα και σερβιρετε
Περισσότερα : Συνταγες - Συνταγη Εκμεκ καταιφι - Syntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου