Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΤΑΦΥΛΙ



Υλικά 
600 γρ σταφύλια(καθαρά)
350 γρ ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού


Δημιουργία
Πλένουμε καλά τα σταφύλια.


Κόβουμε στα δύο ένα ένα τα σταφύλια και αν έχουν κουκούτσια τα βγάζουμε με ένα μαχαιράκι μυτερό.


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε ανακατεύοντας συχνά σε δυνατή φωτιά για 30-45 λεπτά, μέχρι να μελώσει η μαρμελάδα.
Αν οι ρώγες είναι μεγάλες και έχουν περισσότερο χυμό ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω μέχρι να μελώσει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν η μαρμελάδα πάψει να είναι καυτή, πολτοποιούμε το μείγμα με προσοχή, μέσα σε ένα μπλέντερ. 
Στο thermomix έβαλα όλα τα υλικά στο μπολ και ρύθμισα 25 λεπτά θερμοκρασία varoma, αλλά όταν κτύπησε το κουδούνι το μείγμα ήταν πολύ υγρό κι έτσι ρύθμισα άλλα 10 λεπτά, θερμοκρασία varoma. Φυσικά στη συνέχεια πολτοποίησα κατευθείαν, για λίγα δευτερόλεπτα στη
ταχύτητα 9.
Μην σας πτοεί ότι το μείγμα στην αρχή θα είναι λίγο υγρό, κρυώνοντας θα αποκτήσει μια όμορφη συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου