Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τούρτα Ακτής Ελεφαντοστού


photo: Ζουζουνε

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά
  • 300 gr. μαύρη ζάχαρη
  • 60 gr. βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 360 gr. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ελάχιστο αλάτι
  • 7 φέτες ανανά κομπόστα σκουπισμένες και στεγνές
  • 7 κερασάκια maraschino

Για την καραμέλα:
  • 150 gr. μαύρη ζάχαρη
  • 60 gr. βούτυρο

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας για 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην καούμε!
  2. Αφού κρυώσει λίγο η καραμέλα, βάζουμε από πάνω τις φέτες του ανανά σε κύκλο με την τελευταία φέτα στο κέντρο και τοποθετούμε από ένα κερασάκι στο κέντρο κάθε φέτας.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε με τη εξής σειρά τα υλικά: αυγά, μαύρη ζάχαρη, βούτυρο λιωμένο και γάλα.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, την κανέλα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις φέτες του ανανά.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  7. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά το γλυκό σε πιατέλα. Αν μας αρέσει ραντίζουμε με λίγο ρούμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό γίνεται και με ροδάκινο κομπόστα. Σ' αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε την κανέλα με βανίλια.


Διαβάστε περισότερο: Τούρτα Ακτής Ελεφαντοστού http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-aktis-elefantostou.html#ixzz1ma2bZnMW

Διαβάστε περισότερο: Τούρτα Ακτής Ελεφαντοστού http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-aktis-elefantostou.html#ixzz1ma2AOj6bλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου