Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ

Παιδική τούρταΜια εύκολη τούρτα με μορφή γάτας ή αρκουδάκι, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Πολύ ταιριαστή σε παιδικά γενέθλια ή γιορτή.
4.5 αστέρια από 8 σέφ
Προετοιμασία: 60 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 20 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 16 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 546 θερμίδες | Λιπαρά: 29 γρ.



Υλικά συνταγής για το κέικ:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 250 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί
Ζάχαρη: 315 γρ.
Εκχύλισμα βανίλιας: 2 κουταλάκια τσαγιού ή 4 βανιλίνες
Σε θερμοκρασία δωματίου αυγά: 4 μεγάλα
Που φουσκώνει μόνο του αλεύρι: 380 γρ.
Σε θερμοκρασία δωματίου γάλα: 180 ml
Υλικά συνταγής για την βουτυρόκρεμα:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 250 γρ.
Άχνη ζάχαρη: 3 κούπες
Σκόνη κακάο: 2 κουταλιές σούπας
Γάλα: 2 κουταλιές σούπας
Υλικά συνταγής για τη διακόσμηση:
Choco pops: 3 κούπες (δημητριακά πρωινού με ρύζι και σοκολάτα)
Άσπρη σοκολάτα: 30 γρ.
Σκούρη σοκολάτα: 30 γρ.
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής: 1 - 2 σταγόνες

Οδηγίες:
1. Αρχικά ετοιμάζετε τα μάτια και το στόμα: σχεδιάζετε σε λαδόχαρτο τα μάτια και το στόμα της γάτας ή της αρκούδας.
Παιδική τούρτα σχέδιο
Στρώνετε το λαδόχαρτο σε επίπεδο ταψάκι με το σχέδιο προς το ταψί (για να μην ακουμπήσει η σοκολάτα το μελάνι). Σε μπαιν μαρί βάζετε πρώτα την λευκή σοκολάτα και την λιώνετε ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι. Βάζετε μια κουταλίτσα στο λαδόχαρτο, προσέχοντας να μείνει η σοκολάτα μέσα στο σχέδιο για τα μάτια. Ρίχνετε στην υπόλοιπη σοκολάτα το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε. Με την ροζ σοκολάτα, φτιάχνετε πάνω στο λαδόχαρτο τη γλωσίτσα. Βάζετε το ταψί για λίγο στο ψυγείο, να σφίξει η σοκολάτα και εν τω μεταξύ λιώνετε τη σκούρα σοκολάτα. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και με την σκούρα σοκολάτα, φτιάχνετε τις κόρες των ματιών και το χαμόγελο. Ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει εντελώς.
Παιδική τούρτα σχέδιο σοκολάτα
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 23 εκ. περίπου και το στρώνετε με λαδόχαρτο. Βουτυρώνετε και 3 θήκες για μέτρια μάφιν (αν θα κάνετε γάτα) ή μεγάλα (αν θα κάνετε αρκούδα).
3. Ετοιμάζετε το κέικ: χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρίσει καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τέλος την βανίλια. Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Όταν τελειώσει, γεμίζετε πρώτα τα μάφιν και στη συνέχεια το ταψάκι που ετοιμάσατε. Ψήνετε τα μάφιν για 25 λεπτά και το κέικ για 45 - 50 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν, αφού βγάλετε και το λαδόχαρτο.
4. Ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα: κοσκινίζετε μαζί την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτετε σταδιακά την άχνη με το κακάο και το γάλα.
5. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς, το βάζετε στην πιατέλα και κόβετε αν χρειάζεται το πάνω μέρος με μαχαίρι για να γίνει ίσια η επιφάνειά του. Στερεώνετε το ένα μάφιν με λίγη βουτυρόκρεμα σαν μύτη. Τα άλλα 2 μάφιν τα κόβετε τριγωνικά (για γάτα) ή τα αφήνετε στρογγυλά (για αρκούδα). Τα κολλάτε με βουτυρόκρεμα στην αντίθετη μεριά από τη μύτη, για αυτιά.
6. Καλύπτετε όλη την τούρτα με την βουτυρόκρεμα και την καλύπτετε με τα choco pops. Ξεκολλάτε με προσοχή τα μάτια και το χαμόγελο που φτιάξατε με σοκολάτα, από το λαδόχαρτο. Βάζετε λίγη βουτυρόκρεμα από κάτω και τα κολλάτε στην τούρτα. Η τούρτα σας είναι έτοιμη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου