Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γλυκό με φράουλες και ζελέ

Περιγραφή

Γλυκό με κρέμα φράουλας, μπισκότα, ζελέ και φρέσκιες φράουλες! Δροσερό και απολαυστικό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 3 συσκευασίες κreμα γάλακτος των 250 γραμ.
  • 2 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 1/2 κιλό φράουλες φρέσκιες
  • λίγο γάλα
  • κονιάκ ή λικέρ
  • λίγη ζάχαρη άχνη
 

Πως το κάνουμε:

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
  2. Σε πυρέξ κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε ένα μπωλ που έχουμε βάλει το γάλα με λίγο κονιάκ.
  3. Χωρίζουμε τη κρέμα σε δυο μέρη: Στο ένα θα προσθέσουμε τις μισές από τις φράουλες, αφού πρώτα τις χτυπήσουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Το άλλο μέρος της κρέμας θα το αφήσουμε ως έχει.
  4. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη κρέμα με τις φράουλες, την ισιώνουμε καλά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  5. Στρώνουμε έπειτα 2η στρώση με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα, και από πάνω την άσπρη κρέμα.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να παγώσει καλά.
  7. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.
  8. Όταν το ζελέ είναι έτοιμο, το ρίχνουμε με προσοχή στο γλυκό (χρησιμοποιώντας καλύτερα τη βοήθεια μιας κουτάλας), αφήνοντας όμως χώρο και για τις φράουλες!
  9. Έχοντας ψιλοκόψει από πριν τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομματάκια, τις ρίχνουμε και αυτές πάνω στο ζελέ, διάσπαρτα, μέχρι να "γεμίσει".
  10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να πήξει καλά το ζελέ, τουλάχιστον για 5-6 ώρες, ή ακόμα καλύτερα για μια νύχτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα καλό είναι να τα βουτάμε στο γάλα για ελάχιστα δευτερόλεπτα, γιατί αλλιώς μαλακώνουν πολύ. Επίσης, αν το ζελέ είναι πολύ (εξαρτάται κι απ'το μέγεθος του πυρέξ), δε το βάζουμε όλο, αφού και οι φράουλες θα χρειαστούν κάποιο χώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου