Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μαρμελάδα με μπανάνα και σοκολάταΑυτή η συνταγή για σπιτική μαρμελάδα γίνεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι νόστιμη, αρωματική, αξιοποιεί τις παραγινωμένες μπανάνες. Τα παιδιά τη λατρεύουν.
4.5 αστέρια από 2 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 10 λεπτά
Συνταγή για: για 450 περίπου γρ.

Διατροφικά στοιχεία για
Θερμίδες: | Λιπαρά:



Υλικά συνταγής:
Ώριμες μπανάνες: 2 μέτριες
Σπασμένη κομματάκια σκούρα σοκολάτα: 60 γρ.
Ζάχαρη: 140 γρ.
Νερό: 65 γρ.
Ρούμι: 1 κουταλιά (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε μέσα στην κατσαρόλα σε πάρα πολύ λεπτές φετούλες (αν είναι δυνατόν 1 χιλ.). Ανακατεύετε καλά.
2. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια. Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει τόσο έντονα, ώστε ακόμη και με το ανακάτεμα να μην σταματούν οι μπουρμπουλήθρες του βρασμού, μετρήστε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Προσθέτετε την σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα να λιώσει. Μόλις το μείγμα ξαναβράσει, το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά. Αν θέλετε προσθέτετε το ρούμι (αν η μαρμελάδα προορίζεται για παιδιά, καλύτερα να το αποφύγετε), ανακατεύετε και αδειάζετε την μαρμελάδα σε ζεστό, αποστειρωμένο βάζο. Κλείνετε και αφήνετε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου