Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ




Υλικά:
4 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1/4 κούπας μέλι
120 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά τριμμένο ξύσμα λεμονιού
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ινδοκάρυδο (καρύδα)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
200 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένες
Γλάσο Φράουλας:
3 – 4 φράουλες, καθαρισμένες
Ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C / 350F.   Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25 x 10 εκ  (4 x 10 ίντσες).
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε, μαζί με το αλάτι και την καρύδα.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση.  Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα (να μην υπερβαίνει τα 2/3) και βάζουμε τις φράουλες από πάνω.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και μέχρι η οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο, να βγει καθαρή.
Το αφήνουμε γύρω στα 20-30 λεπτά να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από τη φόρμα.
Βάζουμε τα υλικά του γλάσου στο μούλτι και τα λιώνουμε.  Δοκιμάζουμε και εάν θέλουμε πιο γλυκό το γλάσο, βάζουμε και άλλη ζάχαρη άχνη.   Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό και το στολίζουμε με φρέσκες φράουλες ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου