Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ



• Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου
• Ζάχαρη 2 κιλά
• 2 κουτάλια της σούπας ξινό
• ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
• Λίγα φύλα αρμπαρόριζα
αφαιρείται το κόκκινο μέρος του καρπουζιού κόβοντας σε ομοιόμορφες φέτες. Καθαρίζετε και το πράσινο και κόβετε το άσπρο του καρπουζιού σε κομμάτια της αρέσκειας σας. Αν θέλετε μπορείτε να το περάσετε στο χοντρό τρίφτη, αλλάζει εντελώς η εικόνα. Ζυγίστε να συμπληρωθεί ενάμιση κιλό, τοποθετήστε το σε μια λεκάνη με νερό όπου έχετε διαλύσει το ξινό. Προσοχή το καρπούζι να σκεπάζεται με το νερό, το αφήνετε μισή ώρα ή και λίγο παραπάνω. Βγάλτε το και στραγγίστε το αφήνοντας το σε ένα τρυπητό. Βάζετε εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετείτε στην φωτιά και στη συνέχεια βάζετε μέσα τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνετε μέσα το καρπούζι και ανακατεύετε βράζοντας έως ότου δέσει το γλυκό. Όταν τελειώσει προσθέτετε την αρμπαρόριζα και το αφήνετε να κρυώσει. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε βαζάκια και να το φυλάξετε για να κεράσετε τους καλεσμένους ή να τρώτε κι εσείς λιγάκι όταν σας το επιτρέπει δίαιτα σας ή σας το τραβάει η όρεξη σας! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου