Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλι


Μαρμελάδα πορτοκάλι
Εύκολη, νοστιμότατη και πολύ αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι. Τέλεια για το πρωινό και για πολλές γλυκιές συνταγές.
4.5 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά
Συνταγή για: 1,5 κιλό περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
Θερμίδες: 50 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.



Υλικά συνταγής:
Λεπτόφλουδα, αράντιστα ποτροκάλια: 550 γρ. (3 - 5 πορτοκάλια, ανάλογα το μέγεθος,)
Λεμόνι: 1 μέτριο, το χυμό
Νερό: 1400 ml
Ζάχαρη: 1100 γρ.

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και το κόβετε στη μέση αρχικά και μετά σε πολύ λεπτές φέτες. Τις φέτες αυτές τις ξανακόβετε κατά μήκος, ώστε να πάρετε μικρά - μικρά κομματάκια. Αν τα πορτοκάλια έχουν κουκούτσια, τα αφαιρείτε.
2. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με το χυμό λεμονιού και το νερό. Τα σιγοβράζετε, για μία ώρα περίπου, να εξατμιστεί το μισό νερό.
3. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει στους 105 βαθμούς).
4. Γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα, αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου