Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τούρτα με παντεσπάνι Oreo

Χρόνος προετοιμασίας:35-40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1 ώρα
Για ένα τσέρκι 20 εκατοστά διάμετρο και 6 εκατοστά ύψος

Υλικά

Για το παντεσπάνι

200 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
12 μπισκότα OREO τριμμένα στο multi
120 ml γάλα
40 γραμμάρια κακάο
75 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την κρέμα

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1 ζελατίνα
200 γραμμάρια Philadelphia Light
60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
8 μπισκότα OREO κομμένα σε μικρά κομμάτια

Για ντεκόρ

4 μπισκότα OREO

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά με το σύρμα την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και αυτού αφρατέψουν και αυτά προσθέτετε τα τριμμένα μπισκότα Oreo, το κακάο το αλεύρι και το γάλα.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζετε το μείγμα σε δύο στρογγυλά αντικολλητικά ταψάκια βουτυρωμένα διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Όταν το παντεσπάνι έχει ψηθεί το αφαιρείτε και το τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσει. (Σε περίπτωση που το αφήσετε μέσα στο ταψί θα ιδρώσει από κάτω)
Όταν τα δύο κομμάτια παντεσπάνι κρυώσουν τα κόβετε οριζοντίως στην μέση με ένα μακρύ μαχαίρι.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ με κρύο νερό τοποθετείτε την ζελατίνα και την αφήνετε 4-5 λεπτά να μαλακώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε 40ml κρέμα την ζεσταίνεται αλλά να μην βράση και προσθέτετε στραγγιγμένη την ζελατίνα και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την κρέμα με την ζελατίνα να κρυώσει.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά την κρέμα σε σαντιγί και προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα με την ζελατίνα και το Philadelphia Light.
Όταν η κρέμα έχει σφίξει  αφαιρείτε 6-7 κουταλιές σε ένα μπολάκι και στην υπόλοιπη προσθέτετε τα 8 μπισκότα Oreo κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε.
Μέσα στο τσέρκι τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στην συνέχεια κρέμα, το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και ξανά κρέμα και τελειώνετε με παντεσπάνι.
Αφήνετε την τούρτα μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει και στην συνέχεια αφαιρείτε το τσέρκι.
Την κρέμα που έχετε κρατήσει στην άκρη την τοποθετείτε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα κορνέ αστέρι και προσθέτετε λίγη κρέμα πάνω στην τούρτα περιφερειακά. Πάνω στην κρέμα που βάλατε με το κορνέ προσθέτετε κομμένα στα δύο η στα τέσσερα τα μπισκότα Oreo για ντεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου