Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Επιδόρπιο µε γιαούρτι και ανανά

Υλικά


  • 2 κουτιά ανανάς
  • 2 φακελάκια ζελέ ανανά
  • 1 φυτική σαντιγί
  • 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • φρέσκο φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

1. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
2. Παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
3. Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
4. Χτυπάμε καλά τη σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
5. Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
6. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης. Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι. Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου