Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


300 γραμμ. φοντάν (βανίλια υποβρύχιο)
200 γραμμ. γλυκόζη
200 γραμμ. λευκή σοκολάτα/ 200 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος / 160 γραμμ. κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φοντάν και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα σε σιγανή γωτιά έως ότου να γίνουν καραμέλα. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155ο (χρησιμοποιώντας θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής),αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα. Με μια κουτάλα παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίζετε κύκλους πάνω σε μια λαδόκολλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές στρογγυλές φόρμες σιλικόνης, για να δώσετε καλύτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια και να ξεφορμαριστούν πολύ εύκολα. Όταν τα γλειφιτζούρια κρυώσουν φτιάχνετε ξανά μια μικρή δόση καραμέλας με τον ίδιο τρόπο, βουτάτε σε αυτήν τις άκρες από μικρά ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάτε πάνω στα γλειφιτζούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου