Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μπανάνα κείκ με γλάσο

Συστατικά:
1 1 / 2 φλιτζάνια μπανάνες,σε  πουρέ
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 1 / 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 / 4 κουταλάκι αλάτι
3 / 4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλάκωσε
2 1 / 8 φλιτζάνια ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1 1 / 2 φλιτζάνια αποβουτυρωμένου γάλακτος


Τυρί κρέμα(cream cheese):
1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλάκωσε
1 (8 ουγγιά) πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό
1 βανίλια κουταλακιών του γλυκού
3 1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °.
2 Κοσκινίζετε το αλευρι
3 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε λιωμένη μπανάνα με τον χυμό του λεμονιού
4 Σε ένα μέτριο μπολ,ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
5 Σε ένα μεγάλο μπολ, κρέμα γάλακτος,3 / 4 φλιτζάνι βούτυρο και 2  1/8 φλιτζάνια ζάχαρη.
6 Χτυπάμε τα αυγά,και
 στη συνέχεια, προσθέστε 2 βανίλιες κουτ.
7 Χτυπάμε στο μίξερ στο μείγμα αλευριού εναλλάξ με το βουτυρό και το γαλα.
8 Ανακατέψτε με το μίγμα μπανάνας.
9 Βάλτε το μίγμα στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
10 Αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε απευθείας στην ψύξη για 45 λεπτά. Αυτό θα κάνει το κέικ πολύ υγρό.
11 Για το γλάσο, ανακατέψτε το  βουτύρου και την κρέμας μέχρι να γίνει ομοιμόμορφο.
12 Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια.
13 Προσθέστε έπειτα ζάχαρη άχνη και χτύπησε όλα τα υλικά μαζί.
14 Απλώστε το στο κέικ που μόλις βγάλατε απο την ψύξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου