Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κρέμα γιαούρτι με κουμκουάτ

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο κομμένο σε μικρούς κύβους και το ξύσμα του
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 βαζάκι γλυκό κουμκουάτ στραγγισμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν. Μοιράζουμε τους κύβους πορτοκαλιού σε 6-8 βουτυρωμένα πυρίμαχα μπολ. Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπημένα αβγά. Αναμειγνύουμε με ελαφρές κινήσεις ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα στα μπολ και τα βάζουμε σε ταψί με βραστό νερό (μπεν μαρί). Ψήνουμε για μία ώρα περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με κουμκουάτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου