Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Παγωτό χωρίς αυγά με γιαούρτι

Υλικά συνταγής:
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (397 γρ.)
Γάλα: 3/4 κούπας
Κρέμα γάλακτος: 200 ml
Γιαούρτι στραγγιστό: 1 1/2 κούπα
Βανίλιες: 2 κάψουλες
Αλάτι: λίγο στη μύτη του κουταλιού

Οδηγίες:
1. Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Το βράζετε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα (περίπου 12 - 14 λεπτά μετά το βρασμό).
2. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να πέσει κάπως η θερμοκρασία. Προσθέτετε την κρέμα, το γιαούρτι, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
3. Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε μέχρι να ετοιμαστεί. Το βάζετε σε μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου