Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λεμονόπιτα Σιροπιαστή με Γιαούρτι


Υλικά:

• 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
• 300γρ γιαούρτι αγελαδινό
• 5 αυγά
• 2 φλιτζ. ζάχαρη
• 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• ξύσμα από 2 λεμόνια
• 2 σταγόνες μαστίχα κοπανισμένες
• 1 βανίλια
• 1/4 κ.γλ. αλάτι

Για το σιρόπι:

• 3 φλιτζ. ζάχαρη
• 1 1/2 φλιτζ. νερό
• χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες:

1. Προθερμένετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 30 εκατοστών και μετά ρίξτε λίγο αλεύρι από πάνω.

2. Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ στην υψηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά να φουσκώσει.

3. Μειώνετε λίγο την ταχύτητα και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά να ανακατευτούν καλά στο μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια.

4. Ρίχνετε τμηματικά το γιαούρτι εναλλάξ με τη φαρίνα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μεσαία-χαμηλή ταχύτητα.

5. Βάζετε το μίγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε το γλυκό για 1 ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας και ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο βγαίνει καθαρό.

6. Βγάζετε το ψημένο γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει πλήρως πριν ετοιμάσετε το σιρόπι.

7. Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά. Περιχύνετε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά και το αφήνετε να απορροφηθεί πλήρως πριν το σερβίρετε. Είναι ακόμη καλύτερο την επόμενη και πολύ κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου