Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Champagne Zabaglione (Ζαμπαγιόνε Σαμπάνιας)


Tα υλικά μας
6 κρόκους αυγών
250 gr. ζάχαρη
200 gr. σαμπάνια καλής ποιότητας
100 gr. ανθόγαλα ή κρέμα γάλακτος


Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε την ζάχαρη με τους κρόκους και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την σαμπάνια,ανακατεύουμε με σύρμα.
Τοποθετούμε το μεταλλικό σκεύος σε μπέν μαρί προσέχουμε το μπέν μαρί δεν πρέπει να έχει καυτό νερό,έτσι το κρατάμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και σχεδόν να διπλασιαστεί .
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα.

Χτυπάμε ελαφρά το ανθόγαλα και το ενσωματώνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα.
Βάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπώλ και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Σερβίρουμε άν θέλουμε με φρέσκιες φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου