Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μπάρες black forest


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία  των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό

Για τη γέμιση
800 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια κεράσια σε κονσέρβα θρυμματισμένα
50 – 80 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη




 

Εκτέλεση

Για τη βάση
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Ψήνουμε την βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για την συναρμολόγηση γέμισης - βάσης
Κατόπιν χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί.
Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γραμμάρια περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα πάνω στη βάση μπισκότου σοκολάτας που έχουμε φτιάξει.
Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου