Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα μάνγκο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 κούπες καθαρισμένο μάνγκο
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μάνγκο και το πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά  για να γίνουν σαν πουρέ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος χυμό λεμονιού.

Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου