Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ice mojito slush



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από περίπου 5 λάιμ)
¾ φλιτζάνι ελαφρύ ρούμι
½ φλιτζάνι ελαφρά συσκευασμένα φρέσκα φύλλα μέντας
1 ½ φλιτζάνια μπύρα με τζίντζερ



 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά περίπου ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, περίπου 30 λεπτά.
Στο μπλέντερ, ρίχνετε το νερό με ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το ρούμι και τα φύλλα δυόσμου και χτυπάτε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα.

Χύστε το μείγμα σε μεγάλα ποτήρια νερού. Παγώνουμε στη κατάψυξη 4 έως 6 ώρες και σπάμε  με πιρούνι τους κρυστάλλους πάγου κάθε 2 ώρες.
Στο τέλος βγάζετε από την κατάψυξη ανακατεύετε και ρίχνετε 1/4 φλιτζάνι μπύρα από τζίντζερ πάνω από το καθένα ποτήρι. Ανακατέψτε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με κλωναράκια δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου