Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σοκολατένιες καρδούλες

Σοκολατένιες καρδούλες




Υλικά

Για 6-8 άτομα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη, καβουρδισμένη και καλά κοπανισμένη
100 γραμμάρια αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
20 ψιλοκομμένες φράουλες (προαιρετικά)
375 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
45 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε φέτες


 

Εκτέλεση

Σε μπέν μαρι με μεταλλικό μπολ (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) ανακατεύετε τη σοκολάτα με το την κρέμα γάλακτος μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Προσθέστε τα 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα και τα 100 γραμμάρια αμύγδαλα και ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή για 30 λεπτά στην κατάψυξη, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, θα πασπαλίσετε από πάνω του τις φράουλες να πάνε παντού. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το φορμάκι σε σχήμα καρδιάς και κόβετε το μείγμα και βγάζετε τις καρδούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου