Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
  • 300 ml κρέμα γάλακτος ρευστή
  • μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου ή μερικές σταγόνες Grand Marnier
 
  1. Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπωλ και λιώστε τη σε μπεν μαρι. Κατεβάστε απ'τη φωτιά χωρίς να βγάλετε το μπωλ απ'το μπεν μαρί και βάλτε σε κατσαρόλα 100 ml κρέμα γάλακτος να βράσει.
  2. Αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε την βρασμένη κρέμα γάλατος λίγη λίγη στη σοκολάτα χτυπώντας ελαφρά για 3'. Αφήστε να κρυώσει αρκετά.
  3. Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (χωρίς ζάχαρη) και προσθέστε την λίγη-λίγη στη mousse ανακατεύοντας πολύ απαλά με ξύλινο κουτάλι και αρωματίζοντας με την εσανς ή το λικέρ.
  4. Βάλτε σε μπωλάκια ή σε 1 μεγάλο μπωλ και βάλτε στο ψυγείο να σταθεί για 6 ώρες.
  5. Πριν σερβίρετε τρίψτε από πάνω σοκολάτα υγείας ή βάλτε φρούτα χωρίς χυμούς (φράουλες, ξερά βερύκοκα και δαμάσκηνα σε φετάκια ή framboises).

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους σοκολάτα : μαύρη 90%, λευκή ή γάλακτος.


Διαβάστε περισότερο: Mousse λευκής σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/mousse-leikis-sokolatas.html#ixzz1mXeuf69s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου