Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΥΤΙΓΚΑ

Ποσ.Υλικά συνταγης
6αβγά
1ποτήρι καρυδια ψιλοκομμενα
1ποτήρι τριμμενη φρυγανια
1ποτήρι ζαχαρη
1βανίλια
1κουταλιά σούπας μπεικιν παουντερ
1κουταλιά της σούπας κανέλα
υλικα (για την κρεμα):
2λίτρα γάλα
1κουτί κρεμα καστερ
2ποτήρια ζαχαρη
2βανίλιες
2αβγά
2κουταλιές βουτηρο
υλικα (για το σιροπι):
2ποτήρια ζαχαρη
2ποτήρια νερό
2βανίλιες

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Εκτελεση (παντεσπανι):
Χτυπαμε στο μιξερ υλικα για το παντεσπανι, τα βαζουμε σε ενα μετριου μεγεθους πυρεξ και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20-25 λεπτα στους 180 βαθμους.
Εκτελεση (κρεμα):
Κραταμε 2 ποτηρια απο το γαλα και το υπολοιπο το ζεσταινουμε στην κατσαρολα.
Πριν βρασει το γαλα ριχνουμε τα αβγα χτυπημενα, τη ζαχαρη, το βουτηρο και τις βανιλιες και ανακατευουμε καλα.
Στο μουλτι χτυπαμε το καστερ με το γαλα που κρατησαμε.
Οταν το γαλα βρασει ριχνουμε το καστερ και ανακατευουμε γρηγορα για να δεσει η κρεμα Προσοχη να μην κολλησει. Η κρεμα θα ειναι ελαφρως ρευστη, μην νομιζετε οτι απετυχε.
Εκτελεση (σιροπι):
Βαζουμε το νερο, τη ζαχαρη και τις βανιλιες στην κατσαρολα και απο την ωρα που θα αρχισουν να βραζουν μετραμε 7 λεπτα.
Τοτε το σιροπι ειναι ετοιμο.
Εκτελεση (λοιπες οδηγιες):
Οταν ψηθει το παντεσπανι το αφηνουμε να κρυωσει καλα πριν το σιροπιασουμε
Οπως ειναι καυτο το σιροπι, το ριχνουμε πανω στο παντεσπανι.
Την κρεμα μην την βαλετε πανω στο παντεσπανι αλλα να την βαλετε σε ταπερ χωρια, ωστε καθε φορα που σερβιρετε να την ανακατευετε για να ειναι απαλη. Ετσι διατηρειτε περισσοτερες μερες στο ψυγειο.




Περισσότερα : Συνταγες - Συνταγη Πουτιγκα - Syntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου