√ | Ποσ. | Υλικά συνταγης |
---|---|---|
140 | γρ. ζαχαρη | |
3 | ξυλάκια κανέλα | |
65 | γρ. σιμιγδάλι | |
4 | τετραγωνακια μπιτερ σοκολατα | |
2 | κουτ. σουπ. φιστίκια αιγίνης (καθαρισμενα) | |
λίγο | αμυγδαλελαιο | |
2 | κουτ. σουπ. ανθόνερο |
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
Βαλτε σε μια κατσαρολα 8/10 του λιτρου νερο, ριξτε μεσα τα ξυλακια κανελας. Βραστε τα για 5 λεπτα. Στη συνεχεια αφηστε τα ολη τη νυχτα στο νερο. Την επομενη σουρωστε το νερο. Βαλτε σε μια κατσαρολα το σιμιγδαλι με λιγο απο το υγρο. Ανακατεψτε και μετα προσθεστε και το υπολοιπο υγρο, τη ζαχαρη και αφηστε το να βρασει σε χαμηλη φωτια, ανακατευοντας συνεχως για να μη σβολιασει το σιμιγδαλι. Αρωματιστε το μειγμα με ανθονερο. Ριξτε λιγο αμυγδαλελαιο σε μια φορμα και αλειψτε την. Αδειαστε μεσα το μειγμα και βαλτε το στο ψυγειο για μερικες ωρες. Σερβιρετε το γλυκο σε μια πιατελα γαρνιρισμενο με ξυσματα σοκολατας και τα φιστικια, που τα εχετε αλεσει σε χοντρα κομματια
Περισσότερα : Συνταγες - Συνταγη Ζελε κανελας - Syntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου