Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά


  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 1 και 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. φρέσκος χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • Για το γλάσο
  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
  • λίγη λιωμένη κουβερτούρα


1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα, 5΄-6΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας λίγο λίγο και σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε στο μείγμα και το αλεύρι.
2. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν και τα δύο μείγματα.
3. Σε φόρμα στρογγυλή 20-22 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά, ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές και από τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε στο τέλος με κουτάλι, να μπλεχτούν μεταξύ τους ώστε να έχουμε δίχρωμο αποτέλεσμα με γραμμώσεις.
4. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, ώσπου να ξεκολλάει το κέικ από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ και το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σε σχάρα.
Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε ένα απαλό μεταξένιο γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ και προσθέτουμε και λίγη λιωμένη σοκολάτα (που έχει κρυώσει ελαφρά).

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου