Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

lemon-cake-386
Υλικά για 6-8 άτομα
• 1 φλιτζ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
• ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
• 4 αβγά
• 1 1/4 φλιτζ. Πατοτάλευρο
• 2 φλιτζ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• βούτυρο και αλεύρι, για τη φόρμα
• 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν κρέμα και, στη συνέχεια, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τα αβγά, ένα ένα.
Προσθέτετε το πατατάλευρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κι έπειτα το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για ψωμί 23x13 εκ. και μεταφέρετε το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 1 ώρα περίπου.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
Χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη με αρκετό χυμό λεμονιού ώστε να φτιάξετε ένα πηχτό γλάσο. Το απλώνετε πάνω στο κέικ και το σερβίρετε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου