Προετοιμασία: 5 λεπτά
| Μαγείρεμα: 20 λεπτά
| Σύνολο: 25 λεπτά
Συνταγή για: 5 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 2 κρέπες
Θερμίδες: 100 | Λιπαρά: 4 gr
Υλικά:
Αυγά:
2 μεγάλα
Αλάτι:
3 πρέζες
Σκληρό αλεύρι:
1 κούπα
Γάλα:
1 κούπα
Εκχύλισμα βανίλιας:
2 κουταλάκια
Ζάχαρη:
2 κουταλιές σούπας
Λάδι:
2 κουταλιές σούπας
Επιπλέον για το τηγάνισμα λάδι:
όσο χρειαστεί
Οδηγίες:
1. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
2. Προσθέτετε το γάλα, εναλλάξ με το αλεύρι.
3. Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε 1/4 κούπας κάθε φορά από την ζύμη. Όταν ροδίσει από την μια η κρέπα, την γυρίζετε από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
4. Γεμίζετε τις κρέπες με την γέμιση της αρεσκείας σς π.χ. μαρμελάδα, σαντιγί, μερέντα, ξηρούς καρπούς, μέλι, κρέμα βανίλια, παγωτό, φρούτα κ.ο.κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου