Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ








Προετοιμασία: 5 λεπτά
| Μαγείρεμα: 20 λεπτά
| Σύνολο: 25 λεπτά

Συνταγή για: 5 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 2 κρέπες

Θερμίδες: 100 | Λιπαρά: 4 gr

Υλικά:


Αυγά:
2 μεγάλα



Αλάτι:
3 πρέζες


Σκληρό αλεύρι:
1 κούπα



Γάλα:
1 κούπα


Εκχύλισμα βανίλιας:
2 κουταλάκια



Ζάχαρη:
2 κουταλιές σούπας


Λάδι:
2 κουταλιές σούπας


Επιπλέον για το τηγάνισμα λάδι:
όσο χρειαστεί

Οδηγίες:


1. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.

2. Προσθέτετε το γάλα, εναλλάξ με το αλεύρι.

3. Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε 1/4 κούπας κάθε φορά από την ζύμη. Όταν ροδίσει από την μια η κρέπα, την γυρίζετε από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

4. Γεμίζετε τις κρέπες με την γέμιση της αρεσκείας σς π.χ. μαρμελάδα, σαντιγί, μερέντα, ξηρούς καρπούς, μέλι, κρέμα βανίλια, παγωτό, φρούτα κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου