Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ελληνικό παγωτό γιαούρτι

Υλικά


  • 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 3 κεσεδάκια (x200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι


Βάζουμετη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να παρει μία βράση. Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμεσε μπολ το γιαούρτι, λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει. Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου