Τι χρειαζόμαστε:
- 250γραμ. κουβερτούρα (μπεν μαρί)
- 6 αυγά
- 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κουτ.σουπ. βούτυρο
- κονιάκ
- βάσεις παντεσπάνι
- Για την κρέμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Διαχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια. Κτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και στο τέλος τη σοκολάτα.
- Μετά κτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο πρώτο υλικό.
- Στρώνουμε το παντεσπάνι, μετά την κρέμα και τέλος διακοσμούμε με σαντιγύ
Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κρέμα αφού προσθέσουμε τη μαρέγκα, μπορεί να μας βγει λίγο νερουλή. Την βάζουμε στο ψυγείο (ή αν βιάζεστε στην κατάψυξη) για να δέσει και ύστερα στρώνουμε την τούρτα.
Μπορείτε αντί για παντεσπάνι να βάλετε σαβαγιάρ
Μπορείτε αντί για παντεσπάνι να βάλετε σαβαγιάρ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου