Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τούρτα παγωτό γιαούρτι με ροδάκινα

Υλικά


  • Για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1 φλ. τσαγιού μαρμελάδα ροδάκινο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • Για το παγωτό
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 350 γραμμ. ζάχαρη
  • 350 γραμμ. νερό
  • 350 γραμμ. μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 συσκευασία (350 γραμμ.) κομπόστα ροδάκινο


Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και λίγο λίγο, ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε το σιρόπι με το μείγμα γιαουρτιού και το ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να κάνει σώμα (να σφίγγει) το χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ν’ αφρατέψει. Το ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε 2 φορές τη διαδικασία. Στο τελευταίο χτύπημα που το παγωτό είναι πια σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης. Χρησιμοποιούμε φόρμα δαχτυλίδι 25 ή 27 εκ. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει. Προσθέτουμε το κονιάκ. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στη μαρμελάδα και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα (σαν παντεσπάνι). Το παγώνουμε στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό γιαούρτι έχει παχιά υφή (αλλά όχι τελείως παγωμένο) το αδειάζουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στην κατάψυξη. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με στραγγισμένη από το χυμό της κομπόστα ροδάκινο και καλύπτουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο 15΄ (όχι κατάψυξη) και σερβίρουμε. Όσο περισσέψει, φυλάσσεται στην κατάψυξη όπως τα παγωτά.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου