Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Εκλέρ

  • Για τη ζύμη των σου:
  • 1 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 8 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 4 αβγά
  • λίγο αλάτι
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • 2 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. γάλα κρύο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 βανίλια
  • Για το γλάσο:
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής

Ξεκινάμε!

  • 1 Βράσε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ
    Soft και το αλάτι. Μετά πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
  • 2 Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας πάντα.
  • 3 Είμαστε εντάξει με τη ζύμη, καιρός να της δώσεις και σχήμα εκλέρ! Χρησιμοποίησε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να το κάνεις, και τοποθέτησε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Soft.
  • 4 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • 5 Αλλά έχουμε και συνέχεια. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίξε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και τέλος πρόσθεσε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ Soft ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
  • 6 Ζέστανε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, πρόσθεσε τη βανίλια, ανακάτεψε και άφησε την κρέμα σου να κρυώσει.
  • 7 Για το γλάσο, λιώσε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί, κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν. Κουράγιο, τελειώνουμε...
  • 8 Κόψε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, γέμισέ τα με την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βούτηξε την πάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα. Ουφ!
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου