Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ρυζόγαλο με καραμελωμένο γάλα


Υλικά συνταγής:
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κονσέρβα (400 γρ.)
Γάλα: 1,5 λίτρο
Ρύζι καρολίνα: 1/2 κούπα
Ξύλο κανέλα: 1 μικρό
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι

Οδηγίες:
1. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να καραμελώσει ελαφρά (θα πάρει περίπου 12 λεπτά).
2. Προσθέτετε το γάλα, την κανέλα και το αλάτι. Η καραμέλα θα σφίξει, αλλά όταν ζεσταθεί το γάλα θα ξαναλιώσει. Δυναμώνετε την φωτιά, μέχρι να πάρει βράση το γάλα, ανακατεύοντας τακτικά.
3. Προσθέτετε το ρύζι και χαμηλώνετε την φωτιά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (20 περίπου λεπτά) και κατεβάζετε από την φωτιά.
4. αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας, προσθέτετε την βανίλια και μοιράζετε σε μπολάκια. Σερβίρετε το ρυζόγαλο χλιαρό ή κρύο. Αν θέλετε γαρνίρετε με σαντιγί και ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου