Συστατικά
- 25 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- ¼ του φλιτζανιού γάλα καρύδας
- 1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου
- 30 γρ. Ζάχαρη
- 1 κουτ. Της σούπας κακάο
- 20 γρ. Μαύρη σοκολάτα
- 4 κουτ. Του καφέ ξύσμα καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
1Σε ένα μπολ διάλυσε το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα καρύδας και στην συνέχεια πρόσθεσε όλο το γάλα καρύδας.
2Δύο
ώρες περίπου νωρίτερα, χτύπησε την ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού
για ένα λεπτό και πρόσθεσε το αλεύρι σιγά-σιγά και συμπλήρωσε με το
γάλα. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
3Λίγο πριν το σερβίρισμα, χτύπα το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Πρόσθεσέ την στη ζύμη και ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
4Ψήσε τις βάφλες σε μια βαφλιέρα.
5Ανακάτεψε την ζάχαρη με το κακάο και την μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
6Ζέστανε
σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα καρύδας με το άνθος
αραβοσίτου. Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7Βάλε μια βάφλα σε ένα πιάτο και κάλυψέ την με την σος σοκολάτα, πασπαλίζοντας με το ξύσμα καρύδας.
Γάλα καρύδας θα βρεις σχεδόν σε όλα τα super market.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου