Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Φλαν με καρύδα


Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα (χρησιμοποιούμε το κουτί από το ζαχαρούχο για να μετρήσουμε ίδια ποσότητα γάλα).
125 γρ.τριμμένη καρύδα
4 αυγά
Για διακόσμηση
υγρή καραμέλα



Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα και την καρύδα, ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί από σιλικόνη ή σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Πάντως εγώ που χρησιμοποίησα σιλικόνη μου κόλλησε λίγο στον πάτο, όταν το αναποδογύρισα. Γι αυτό θα έλεγα να βάλετε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα στον πάτο.  
Τοποθετούμε το ταψί σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό, το οποίο το έχουμε βάλει ήδη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μετά από αυτό μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα και να το διακοσμήσουμε με υγρή καραμέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου