Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κέικ βασιλικού με φρέσκια κρέμα και κεράσια

Υλικά
2 ματσάκια φρέσκο ​​βασιλικό
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι
4 αυγά
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
500 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι ή έτοιμα κεράσια σε βάζο
50-100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να γίνει πολτός.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά
ένα ένα και προσθέτουμε τον πολτό βασιλικού το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 cm περίπου και αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα  και αν βγαίνει στεγνή σημαίνει ότι είναι έτοιμο το κέικ μας.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να μείνει σχεδόν μισή.
Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε το κουκούτσι τους. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Στολίζουμε όπως στην φωτογραφία.

Μπορούμε να βάλουμε ότι φρούτο μας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου