Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πανακότα Βανίλιας Light

Υλικά για 5 Μερίδες των 60γρ.

150γρ. γάλα 0% λιπαρά
20γρ. φρουκτόζη
10γρ. φύλλα ζελατίνας
1 δόση βανίλια σκόνη
5γρ. λικέρ Cointreau
100γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνας τα οποία τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 3 ώρες.
Για ντεκόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες σάλτσες όπως φράουλας, καραμέλας, σοκολάτας και φρέσκων φρούτων.


Ενέργεια: 120kcal / Υδατάνθρακες: 9,46gr. / Πρωτείνες: 3,05gr. / Ολικά Λιπίδια: 6,43gr. / Χοληστερόλη: 17,6mg.

Κρέμες με Φρούτα
125 γρ. Ζάχαρη
1 κουτ. Κορνφλάουρ
600 γρ. Γάλα
1 Χυμός και Ξύσμα λεμονιού
2 Αυγό(ά)
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι Ζελατίνα
4 κουτ. Νερό
60 γρ. ψιλοκομμένα Κερασάκια γλυκό
2 ψιλοκομμένα Νεραντζάκια γλυκό

Τρόπος παρασκευής

Ανακατεύετε τη ζάχαρη και το κορν - φλάουρ με 2 κουτ. από το γάλα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι.

Αφήνετε να βράσουν για 1 - 2 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά και προσθέτετε το μίγμα με το κορν - φλάουρ. Ανάβετε πάλι το μάτι της κουζίνας και ανακατεύετε να γίνει πηχτή κρέμα. Βγάζετε από τη φωτιά. Σε μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά. Ρίχνετε στην κρέμα, ανάβετε πάλι το μάτι και ανακατεύετε να γίνει τόσο πηχτή η κρέμα, ώστε να καλύπτει τη ράχη ενός κουταλιού. Μην την αφήνετε να βράσει, γιατί θα "κόψει".

Διαλύετε τη ζελατίνη στο νερό και ρίχνετε στην κρέμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει. Μοιράζετε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε 8 ατομικά φαρμάκια και ρίχνετε μέσα την κρέμα. Βάζετε στο ψυγείο να πήξουν καλά. Βυθίζετε για 1 λεπτό σε καυτό νερό και ξεφορμάρετε. Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.



Τιραμισού Πρωτοχρονιάς

6 κουτ. Λικέρ Καφέ
3 κουτ. μέτριος Καφές φίλτρου
20 Μπισκότα Σαβουαγιαρ
420 γρ. (σε φέτες) Ροδάκινα κονσέρβα
250 γρ. τυρί Κρέμα
25 γρ. Ζάχαρη
140 γρ. έτοιμη κρέμα άνθος αραβοσίτου ή Custard
140 γρ. χτυπημένη Κρέμα γάλακτος
Φετούλες από Ροδάκινο
Φετούλες από Μανταρίνια κλιμεντίνη
2 κουτ. γλ. Κακάο σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύετε 5 κουταλιές από το λικέρ με τον καφέ. Βουτάτε τα μπισκότα στο μίγμα και σκεπάζετε με αυτά τη βάση από 1 μεγάλο γυάλινο μπολ.

Αραδιάζετε επάνω στα μπισκότα τις φέτες από το ροδάκινο (αφού πρώτα τις στραγγίσετε). Σε άλλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με το υπόλοιπο λικέρ (1 κουταλιά) και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Αναμιγνύετε την έτοιμη κρέμα ή την custard με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε τα 3/4 από το μίγμα επάνω στα ροδάκινα. Βάζετε την τιραμισού στο ψυγείο αποβραδίς*.

Γαρνίρετε με τις φετούλες από το ροδάκινο και τα μανταρίνια και ρίχνετε στο κέντρο το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας. Πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και σερβίρετε.
ΣΗΜ.: Η γεύση της αναδεικνύεται όσο περισσότερο (επάνω από 4 - 5 ώρες) μείνει στο ψυγείο. Γι' αυτό, σας συστήνουμε να την ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ.


Τούρτα μπανάνα - σοκολάτα

Υλικά:

2 Πακέτα μπισκότα μιράντα
5 Μπανάνες
2 Σοκολάτες κουβερτούρα (σε όσες δεν αρέσει η κουβερτούρα μπορείτε να βάλετε σοκολάτες γάλακτες ΙΟΝ)
1 Κιλό κρέμα γάλακτος φυτικής προέλευσης
1 Μπολάκι γάλα (περίπου 150 γρ)
Τρούφα σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος (χτυπημενη στο μιξερ)και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βουτάμε τα μπισκότα στο μπολάκι με το γάλα και το τοποθετούμε στον πάτο μίας φόρμας ή ενός τάπερ. Καλύπτουμε τον πάτο και γύρω γύρω.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί. Τη βγάζουμε και κόβουμε ροδέλες τις μπανάνες και τις τοποθετούμε από πάνω. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη, απλώς φροντίζουμε να είναι καλά παγωμένη καθώς και το μπολ του μίξερ. (Μπορούμε να το έχουμε βάλει για λίγο στο ψυγείο πριν)
Ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες και γαρνίρουμε με την τρούφα σοκολάτας. Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΕΥΚΟΛΟ

2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ(ή ένα πακέτο των 400γραμ. πχ.από plus,carefur που είναι κ οικονομικά)

1 τυρί φιλαδέλφια

1 μόρφατ

1-2 αυγό

άχνι

νεσ καφέ


Χτυπάμε στο μίξερ την μόρφατ κ την φιλαδέλφια κ προσθέτουμε λίγη άχνι(ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε,άλλοι δεν βάζουν κ καθόλου)

Στο τέλος προσθέτουμε κ το αυγό

Διαλύουμε σε νερό 2-3 κουταλιές καφέ κ άλλο τόσο(κ βάλε) άχνι και βουτάμε μπισκότα μέσα.
Τα βρεγμένα μπισκότα τα στρώνουμε σε πυρεξ,από πάνω,μία στώση κρέμα,πασπαλίζουμε με κακάο,ξανά βρεγμένα μπισκότα κρέμα κ κακάο.
Βάζουμε στο ψυγείο,καλόμείναι για τουλάχιστον μια νύχτα.Όσο μένει στο ψυγείο γίνεται καλύτερο.


Γρήγορο μιλφέιγ

Υλικά:
7-8 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής(!!)
5-6 φλιντζάνια γάλα
1 φλιντζάνι κρέμα γάλακτος
2 πακέτα σφολιατάκια ζαχαροπλαστικής (τα βρίσκουμε συνήθως δίπλα στα σαβαγιάρ)
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Στο μίξερ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει αρκετά η κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε γάλα. Μην την κάνετε όμως πολύ αραιή γιατί μετά δεν θα στέκεται το γλυκό.
Μέχρι να χτυπηθεί η κρέμα, στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ (μεγαλούτσικο) μια στρώση σφολιατάκια. Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα την απλώνουμε από πάνω. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και δεύτερη στρώση σφολιατάκια και κρέμα, αλλά δεν χρειάζεται. Πάνω από την κρέμα θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατάκια (για ντεκόρ). Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο 4 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει.


ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΤΗΣ ΦΙΛΙΤΣΑΣ

Υλικά για 30 ΣΟΥ
100 γρ. βούτυρο
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
4 αυγά, χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα ζαχαροπλαστικής Της Φιλίτσας ή του γιωτη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 12-15 λεπτά
Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά. Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.
Μεταφέρετε το μείγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο. Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος σχηματίζετε με το κορνέ 30 σου στρογγυλά
και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα Ανοίγετε στην μέση και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ι σε σφιχτή σαvτιγί και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής

(Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα σου στη μέση και τα γεμίζετε με την κρέμα.

Αφού τα γεμίσετε τα βάζετε σε βαθύ & στενό μπολ ρίχνετε στον πάτο λίγη κρεμά ζαχαροπλαστικής βάζετε μια σειρά σου , μετά ρίχνετε κρεμά ζαχαροπλαστικής σοκολάτα και επαναλαμβάνεται εως να γεμίσει το μπώλ.

διακοσμείτε την επιφάνειά τους με ροζέτες σαντιγί και τρίβετε λίγη κουβερτούρα



το ιδιο γίνετε με γέμιση παγωτού και περιχύνετε με λιωμένη κουβερτούρα την ώρα που θα σερβίρετε
_________________


Πανακοτα

Υλικα:
600γρ κρεμα γαλακτος
6 φυλλα ζελατινη
1 philadephia cream cheese
100γρ γαλα
200γρ ζαχαρη
λιγο μαστιχα (την χτυπαμε με λιγη ζαχαρη για να μην κολλησει)
βανιλια

Εκτελεση:
Βαζουμε την ζελατινη σε λιγο κρυο νερο να μουλιασει
Βαζουμε την κρεμα, το γαλα και ζαχαρη να παρουν μια βραση και κατεβαζουμε απο τη φωτια. Ριχνω μεσα τη ζελατινη και ανακατευω με το συρμα. Προσθετω βανιλια, μαστιχα και philadephia cheese. Ανακατευω καλα και βαζω σε μια φορμα.

Για το σερβιρισμα, μπορουμε να βρασουμε μερικες φραουλες για λιγο, με λιγη ζαχαρη και λικερ και μετα να τα λιωσουμε. Μπορουμε να βαλουμε κουβερτουρα να λιωσει και να βαλουμε απο πανω ή ακομα και γλυκο κουταλιου (πχ, βυσσινο). Οτι θελει η καθεμια! Ειναι πολυ ευκολη και γινεται μακραν καλυτερη απο την ετοιμη. Enjoy!


Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 29, 2007 1:26 pm Θέμα δημοσίευσης:

--------------------------------------------------------------------------------

ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά
400 gr πτι μπερ
250 gr λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά γλυκόζη
2 κουταλιές εβαπορε
250 gr βουτυρο
3/4 κούπας άχνη
1/3 κούπας κονιάκ
1/3 κούπας γάλα
4 κρόκοι
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα χοντροαλεσμένα
1/2 κούπα ψιλικομμένα κερασάκια

Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά με το γάλα και τη γλυκόζη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με το κονιάκ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε έναν -έναν τους κρόκους και το μισό γάλα λίγο -λίγο. Ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα της σοκολάτας, που πρέπει να είναι εντελώς κρύο και μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και τα κερασάκια.
Με το υπόλοιπο γάλα ραντίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε και αυτά με το μείγμα της σοκολάτας. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για πολλές ώρες να σφίξει. Το βγάζουμε και το κάνουμε χοντρό ρολό.
Ετοιμάζουμε γλάσο λευκής σοκολάτας λιώνοντας 250 gr σοκολάτας με 2 κουταλιές γλυκόζη και 3 - 4 κουταλιές εβαπορέ.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε το ρολό. Το φυλάμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου