Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μπουκιές με nutella και καρύδι


Υλικά για 20 κομμάτια
200 γραμμ. nutella
100 γραμμ. καρυδόψιχα τριμμένη
110 γραμμ. άχνη ζάχαρη
75 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
250 γραμμ. κουβερτούρα



Βάζουμε τη nutella, την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε με το μίξερ στη μικρότερη ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο και σφιχτό μίγμα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βγάζουμε το μίγμα απο το ψυγειο και το πλάθουμε σε μπαλάκια, με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι. Τα ακουμπάμε πάνω στον πάγκο εργασίας μας, τον οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει. Κυλάμε τα μπαλάκια στην κουβερτούρα και τα ακουμπάμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί. Διατηρούμε τις μπουκιές στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου