Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ




     


Υλικά Δημιουργίας
Για τη βάση
250γρ μπισκότα digestive
2 κουταλιές βούτυρο
½ φλτζ αμύγδαλόψιχα
Για τη γέμιση
500γρ τυρί μασκαρπόνε
1 1,5 κούπες κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
300γρ λευκή σοκολάτα γάλακτος
3 ώριμες μπανάνες
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Για την επικάλυψη
2 μπανάνες
Φλούδες σοκολάτας
Καλλιτεχνική Διαδικασία
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την αμυγδαλόψιχα.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι και ψήνουμε τη βάση στους 200ο Κελσίου για 5 -8 λεπτά.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά, να γίνει σαν γιαούρτι.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα, το χυμό και τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε την γέμιση πάνω στη βάση και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 3 τουλάχιστον ώρες.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με ροδέλες μπανάνας και φλούδες σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου