Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κρέμα μπανάνα


Υλικά συνταγής:
Γάλα: 3 κούπες
Ώριμες μπανάνες: 3 μέτριες
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Κορν φλάουρ: 1/3 κούπας
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού

Οδηγίες:
1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις λιώνετε με το πιρούνι. Τις βάζετε μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρόλα.
2. Ανακατεύετε καλά, να λιώσει το κορν φλάουρ και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει βράση, να σφίξει η κρέμα.
3. Κατεβάζετε από τη φωτιά προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύετε και μοιράζετε σε 7 μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα σκεπάζετε και τα φυλάτε στο ψυγείο.
4. Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα, με σαντιγί ή με μούσλι και σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου