Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Λικέρ κεράσι

Υλικά

1 κιλό κεράσια
½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Κονιάκ ή ρούμι


 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και κόβουμε στη μέση τις ουρές τους.

Τα τρυπάμε σε δύο ή τρια μέρη με χοντρή βελόνα.

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Βάζουμε τα κεράσια σε συρμάτινο πανεράκι.

Βουτάμε τα κεράσια στο νερό που βράζει και τα βγάζουμε αμέσως.

Τα βουτάμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε αμέσως.

Τα βάζουμε σε πετστέτα για να στεγνώσουν.

Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη και το νερό.

Κρυώνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε 2 βάζα τα κεράσια και ρίχνουμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε αρκετό κονιάκ ή ρούμι ώστε να τα σκεπάσει.

Σκεπάζουμε ερμητικά τα βάζα και τα αφήνουμε να μείνουν σε δροσερό μέρος.

Σε δυο μήνες σερβίρουμε τα κεράσια μαζί με το ποτό αλλά όσο μένουν γίνονται καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου