Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Margarita με χαμηλά λιπαρά



Υλικά

9 κουταλιές τεκίλα
2-3 κουταλιές Grand Μarnier  ή Cointreau
Χυμό και ξύσμα από 2-3 λεμόνια
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο νερό

 

Εκτέλεση

Βράζουμε 1 λίτρο νερό με 200 γραμμάρια ζάχαρη για λίγα λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Στο βρασμένο νερό ρίχνουμε το χυμό και το ζύσμα των λεμονιών, την τεκίλα και το Grand Marnier και ανακατεύουμε καλά.

Αυτό το μείγμα,το φυλάμε στην κατάψυξη,  σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος το λιγότερο για ένα οχτάωρο.

Μόλις το βγάλουμε απο την κατάψυξη, σπάμε με ένα πηρούνι το παγωμένο μείγμα.

Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για μερικές ώρες, το βγάζουμε, το χτυπαμε ξανά και το ξανακαταψύχουμε.

Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε fozen margarita με χαμηλά λιπαρά για 6 ποτήρια.

Σερβίρουμε σε ποτήρια μαραγαρίτας περασμένα στο χείλος με λεμονόκουπα και αναποδογυρισμένα πάνω σε πιατάκι με χοντρό αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου