Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ

Τι έχουμε:
  • 2 1/2 ποτήρια αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και τριμμένη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 70 γραμ. σοκολάτα, τριμμένη
  • 20 καρύδια πεταλούδες, κομμένες στη μέση
  • 1/2 ποτηράκι λικέρ βύσσινο
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 λαδόκολλα
Για το γλάσο:
  • 1/2 κιλό σοκολάτα, λευκή
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη, τη σοκολάτα, προσθέτουμε το μισό ποτηράκι από το κονιάκ, το λικέρ και τα ζυμώνουμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες, βάζουμε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας μισό καρύδι και το κλείνουμε καλύπτοντας με λίγο από το μείγμα.
Αφού τα ετοιμάσουμε, τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνουμε να στεγνώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να γίνει χλιαρό.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα φοντάν, τα γυρίζουμε μέσα στο γλάσο με ένα πιρούνι για να καλυφθούν με αυτό και τα βάζουμε σε μια σχάρα για να στραγγίξουν.
Οταν κρυώσουν, τα βάζουμε εάν θέλουμε σε ειδικά χαρτάκια-φορμίτσες ή τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
ΣυμβουλήΤα βενιζελικά συνήθως φτιάχνονται με σκούρο αμύγδαλο, αλλά το ασπρισμένο απορροφά πιο πολύ κονιάκ, δίνοντας έτσι περισσότερο άρωμα.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου