Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. κορν φλάουερ
1 κλωναράκι φυσική βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα την βανίλια και τα 40 γρ. ζάχαρη και το τοποθετούμε στην φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα 40 γρ. ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μίγμα του γάλακτος (πριν ζεσταθεί) και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει την αδειάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα που τα έχουμε απλώσει σ’ ένα πυρέξ ή ταψί.. Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στο ψυγείο, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με καρύδια, μέλι και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου