Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

Αμυγδαλόπιτα


Υλικά

Για 4-6 άτομα

400 γραμμάρια αμύγδαλα σε σκόνη
100 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
300 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
Άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με σύρμα την άχνη, τον χυμό και τα λάδια και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου