Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Συνταγή: λικέρ φράουλα

Προετοιμασία: 5 λεπτά και 2 μέρες αναμονή | Μαγείρεμα: 2 λεπτά | Σύνολο: 7 λεπτά και 2 μέρες αναμονή
Συνταγή για: 500 ml περίπου



Υλικά:
Φράουλες: 500 γρ.
Ζάχαρη: 250 γρ.
Βότκα ή ρακί: 250 ml
Υλικά επιπλέον:
Αποστειρωμένη γιάλα: 1 που να κλείνει καλά
Αποστειρωμένη φιάλη: 1 των 500 ml περίπου

Οδηγίες:
1. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε στη γυάλα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το ποτό από πάνω και κλείνετε τη γυάλα
2. Το αφήνετε σε φωτεινό (όχι στον ήλιο), αλλά δροσερό μέρος. Το αφήνετε 2 ημέρες. Kατά αυτό το διάστημα το ανακινείτε μερικές φορές για να λιώσει η ζάχαρη.
3. Το περνάτε από διπλό τουλπάνι και το βάζετε στο μπουκάλι. Kλείνετε καλά και φυλάτε σε δροσερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου